Reklamní sdělení
Zlatnictví Helenahttps://www.zlatnictvihelena.czprodej šperků ze zlata a stříbra,výroba na zakázku ,snubní a zásnubní prsteny, diamantové šperky
Kávovary Nový Jičínhttps://kavovary-nj.websnadno.czServis kávovarů, prodej kávovarů, prodej kávy
Pro Hippo - Stable Shophttps://www.prohippo.comJezdecké potřeby a krmiva v areálu Stáje Kašov
škvarkové placky
Tradiční český pokrm.
Potřebujeme následující ingredience:
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 100 g uzeného masa
- 100 g škvarků
- 1 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup:
- Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno.
- Cibuli oloupeme a nasekáme na malé kousky.
- Uzené maso nakrájíme na malé kostky.
- Škvarky nakrájíme na menší kousky.
- V míse smícháme nastrouhané brambory, cibuli, uzené maso a škvarky.
- Přidáme vejce a hladkou mouku a vše důkladně promícháme.
- Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Na pánvi rozehřejeme olej.
- Lžící nabíráme směs a vytvarujeme placky, které vkládáme na pánev.
- Smažíme z obou stran do zlatova.
- Hotové škvarkové placky vyjmeme z pánve a položíme na ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.