Reklamní sdělení
Zlatnictví Helenahttps://www.zlatnictvihelena.czprodej šperků ze zlata a stříbra,výroba na zakázku ,snubní a zásnubní prsteny, diamantové šperky
Kávovary Nový Jičínhttps://kavovary-nj.websnadno.czServis kávovarů, prodej kávovarů, prodej kávy
Pro Hippo - Stable Shophttps://www.prohippo.comJezdecké potřeby a krmiva v areálu Stáje Kašov

škvarkové placky

Tradiční český pokrm.

Potřebujeme následující ingredience:

  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 100 g uzeného masa
  • 100 g škvarků
  • 1 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Postup:

  • Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno.
  • Cibuli oloupeme a nasekáme na malé kousky.
  • Uzené maso nakrájíme na malé kostky.
  • Škvarky nakrájíme na menší kousky.
  • V míse smícháme nastrouhané brambory, cibuli, uzené maso a škvarky.
  • Přidáme vejce a hladkou mouku a vše důkladně promícháme.
  • Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  • Na pánvi rozehřejeme olej.
  • Lžící nabíráme směs a vytvarujeme placky, které vkládáme na pánev.
  • Smažíme z obou stran do zlatova.
  • Hotové škvarkové placky vyjmeme z pánve a položíme na ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.