Reklamní sdělení
Zlatnictví Helenahttps://www.zlatnictvihelena.czprodej šperků ze zlata a stříbra,výroba na zakázku ,snubní a zásnubní prsteny, diamantové šperky
Kávovary Nový Jičínhttps://kavovary-nj.websnadno.czServis kávovarů, prodej kávovarů, prodej kávy
Pro Hippo - Stable Shophttps://www.prohippo.comJezdecké potřeby a krmiva v areálu Stáje Kašov

italská kuchyně

 

Italská kuchyně je prostě skvělá.

Pět tradičních italských jídel:

Pizza Margherita - ikonické jídlo, které pochází z Neapole a skládá se z tenkého křehkého těsta, které je potřeno rajčatovou omáčkou, pokryté plátky čerstvé mozzarelly a posypané bazalkou. Symbolizuje italské barvy - červenou, bílou a zelenou.

Spaghetti Bolognese - klasický italský pokrm, který je oblíbený po celém světě. Skládá se z nudlí spaghetti zalitých bohatou rajčatovou omáčkou s mletým masem (často hovězím nebo vepřovým), cibulí, česnekem, mrkví a bylinkami.

Risotto alla Milanese - severoitalského jídlo, které je vyrobeno z rýže Arborio vařené v hovězím vývaru, víně, sádle a šafránu. Risotto se podává s máslem, sýrem Grana Padano a často se používá jako příloha k masu nebo rybě.

Lasagne - vrstvený pokrm je vyroben z plátků těsta lasagne, které jsou střídány s vrstvami bohatého ragú (masové omáčky), béchamelové omáčky a sýra. Lasagne se peče v troubě, dokud nevznikne křehká vrstva na vrchu.

Tiramisu - na závěr sladká dobrota. Tiramisu je italský dezert vyrobený z vrstev savoiardi sušenek namočených v kávě a likéru amaretto, střídajících se s vrstvami mascarpone krému a posypaného kakaem nebo čokoládou.

 

Pokud máte rádi mořské plody, v Itálii je několik skvělých možností, které doporučujeme vyzkoušet:

Fritto misto di mare - smažený mix mořských plodů, který může zahrnovat krevety, calamari (kroužky chobotnic), různé druhy ryb a další. Plody moře jsou obaleny ve speciálním těstíčku a křehké a zlatavé smaženy. Obvykle se podávají s citronem a omáčkami jako aioli nebo tartar.

Spaghetti alle vongole - jednoduché, ale chutné jídlo z mořských plodů. Skládá se z nudlí spaghetti smíchaných s čerstvými škeble (vongole), česnekem, olivovým olejem, bílým vínem a bylinkami. Tento pokrm je lehký, osvěžující a plný mořských chutí.

Risotto ai frutti di mare - krémový a bohatý pokrm je vyroben z rýže Arborio, která je vařená v rybím vývaru a smíchána s mořskými plody, jako jsou krevety, mušle, kalamáry a různé druhy ryb. Je to skvělá volba pro milovníky mořských plodů a milovníky italské kuchyně.

Grigliata di pesce - grilovaný mix různých druhů ryb, krevet, škeble a jiných mořských plodů. Jsou obvykle dochuceny olivovým olejem, citronem a bylinkami. Jednoduchý přístup k přípravě podtrhuje přírodní chutě mořských plodů.

Branzino al sale - mořský vlk (bronzino), který se peče v soli. Výsledkem je jemné a šťavnaté maso s bohatou příchutí moře. Často je servírován s citronem a jeho chuť je úžasná.