Reklamní sdělení
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czAutomatizace bankovních procesů. Sloučení účtů, uživatelé a práva, rychle vyhledávání.
Kadeřnictví Veltrusyhttps://www.kadernictviveltrusy.czVeltrusy, kadeřnictví Veltrusy, stříhání, kadeřník, lóreal, dámské stříhání, panské stříhání,
Dogsporthttps://www.dogsport.czNabízíme specializovaný sortiment nejen pro psí sportovce.
dršťková polévka
tradiční česká polévka
Suroviny:
- 500 g dršťek (čistěných a nakrájených na menší kousky)
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce oleje nebo sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce octa
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- sůl a pepř dle chuti
- 2 l litrů vývaru (hovězí nebo drůbeží)
- 2 brambory, nakrájené na kostičky
- 2 mrkve, nakrájené na kolečka
- petrželka na ozdobu
Postup:
- Dršťky důkladně omyj pod tekoucí vodou, aby se zbavily přebytečné krve. Poté je dej vařit do hrnce s osolenou vodou a vař je asi 1-2 hodiny, dokud nejsou měkké a snadno se rozpadají.
- V jiném hrnci rozpal olej nebo sádlo a na něm zpění cibuli a česnek.
- Přidej mouku a za stálého míchání ji zpění. Poté přidej ocet, kmín a papriku a promíchej.
- Přendej směs do hrnce s dršťkami. Přilij vývar a přidej nakrájené brambory a mrkev. Osol a opepři dle chuti.
- Nech polévku vařit asi 30-40 minut, dokud se zelenina nesvaří.
- Hotovou polévku můžeš posypat nasekanou petrželkou a podávat s chlebem nebo houskovým knedlíkem.