Reklamní sdělení
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czAutomatizace bankovních procesů. Sloučení účtů, uživatelé a práva, rychle vyhledávání.
Kadeřnictví Veltrusyhttps://www.kadernictviveltrusy.czVeltrusy, kadeřnictví Veltrusy, stříhání, kadeřník, lóreal, dámské stříhání, panské stříhání,
Dogsporthttps://www.dogsport.czNabízíme specializovaný sortiment nejen pro psí sportovce.

dršťková polévka

 

tradiční česká polévka

Suroviny:

  • 500 g dršťek (čistěných a nakrájených na menší kousky)
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce oleje nebo sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • sůl a pepř dle chuti
  • 2 l litrů vývaru (hovězí nebo drůbeží)
  • 2 brambory, nakrájené na kostičky
  • 2 mrkve, nakrájené na kolečka
  • petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Dršťky důkladně omyj pod tekoucí vodou, aby se zbavily přebytečné krve. Poté je dej vařit do hrnce s osolenou vodou a vař je asi 1-2 hodiny, dokud nejsou měkké a snadno se rozpadají.
  2. V jiném hrnci rozpal olej nebo sádlo a na něm zpění cibuli a česnek.
  3. Přidej mouku a za stálého míchání ji zpění. Poté přidej ocet, kmín a papriku a promíchej.
  4. Přendej směs do hrnce s dršťkami. Přilij vývar a přidej nakrájené brambory a mrkev. Osol a opepři dle chuti.
  5. Nech polévku vařit asi 30-40 minut, dokud se zelenina nesvaří.
  6. Hotovou polévku můžeš posypat nasekanou petrželkou a podávat s chlebem nebo houskovým knedlíkem.