Reklamní sdělení
Ateliér vitráže tiffany Kybicováhttps://www.atelierholubidum.czRuční výroba vitráží a obrazů, originální umění, kurzy vitráže Tiffany, zakázková výroba, malba
Mechária, Mechový světhttps://www.mecharia.com-výroba soběstačných rostlinných ekosystémů
Prajzulka https://www.prajzulka.czZabývám se výrobou a prodejem drátovaných výrobku.
bramboračka
polévka našich babiček
Suroviny:
- 4-5 středně velkých brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 1 kořenová zelenina (např. celer nebo pastrňák)
- 150 g slaniny nebo uzeného masa
- 1 l zeleninového vývaru nebo vody
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř
- majoránka nebo jiné bylinky na dochucení
- olej nebo máslo na smažení
Postup:
- Brambory oškrábejte a nakrájejte na menší kostky. Cibuli, česnek, mrkev, petržel a kořenovou zeleninu nakrájejte na drobné kousky.
- V hrnci rozehřejte olej nebo máslo a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezežloutnou a nezačnou vonět.
- Přidejte slaninu nebo uzené maso a opečte je spolu s cibulí a česnekem, dokud nezíská slanina nebo maso lehkou zlatou barvu.
- Přidejte nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, kořenovou zeleninu) a osmahněte ji spolu se slaninou nebo masem asi 5 minut, dokud se zelenina nerozpustí.
- Přidejte nakrájené brambory a zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou. Přiveďte k varu a vařte na středním plameni asi 20-30 minut, dokud se brambory nezměknou.
- Jakmile jsou brambory měkké, přidejte smetanu ke šlehání a promíchejte. Vařte ještě asi 5 minut, aby se všechny přísady propojily.
- Ochutnejte polévku a případně ji dosolte a dochuťte pepřem a bylinkami dle své chuti.
- Hotovou bramboračku servírujte horkou a můžete ji ozdobit čerstvou natrhanou bylinkou, např. majoránkou.