Reklamní sdělení
US Army v Čechách 1945https://www.westbohemia1945.czWEB a E-SHOP sběratele US militarií a předmětů připomíná osvobození českého západu v roce 1945.
Jsme výhradním dovozcem pomůcek https://www.guamani.czJsme výhradním dovozcem pomůcek pro výcvik psů "Z Polytanu SK" pro Českou republiku. Z
Podvladařksá HAf dílna e-shophttps://kogitoeaster.websnadno.czRuční výroba obojků a vodítek z biothanu a hexy

bábovka

Jednoduchý recept na "bábovku".

Jedná se o tradiční recept našich babiček.

Suroviny:

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 200 g másla (nebo rostlinného tuku)
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • máslo nebo olej na vymazání formy
  • mouka na vysypání formy

Postup:

  • Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na bábovku. Vymažte ji máslem nebo olejem a vysypete moukou.
  • Ve velké míse smíchejte máslo (nebo rostlinný tuk) s cukrem a vanilkovým cukrem. Šlehejte směs dohladka a krémové konzistence.
  • Postupně přidávejte vejce a důkladně je vmíchejte do směsi.
  • Přidejte mouku, prášek do pečiva, špetku soli a citronovou kůru (pokud ji používáte). Směs dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
  • Nalijte těsto do připravené formy na bábovku a vyrovnávejte povrch.
  • Dejte formu do předehřáté trouby a pečte přibližně 50-60 minut, nebo dokud bábovka nezíská zlatavou barvu.
  • Vyzkoušejte dřevěnou špejlí propečení. Musí být čistá, když ji zapíchnete do středu bábovky.
  • Po upečení vyndejte bábovku z trouby a nechte ji chvilku vychladnout ve formě. Poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
  • Dle chuti můžete ozdobit moučkovým cukrem, čokoládovou polevou nebo ovocem.